Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Serviciul Vamal se află într-un amplu proces de digitalizare

18 apr. 12:15   Societate
1955 0

Reprezentanții Serviciului Vamal au participat la o întrevedere de lucru organizată de Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), cu participarea reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte practice privind schimbul de date referitor la Rapoartele de expertiză eliberate de către Camera de Comerț și Industrie. Astfel, instituțiile au fost deschise în vederea acordării suportului necesar întru digitalizarea acestui proces, care de altfel va aduce atît beneficii mediului de afaceri cît și autorității vamale.

Totodată, întrevederea a constituit o oportunitate de a face un schimb de opinii cu privire la interacțiunea celor două autorități cu reprezentanții mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului, prin prisma acordării suportului instituțional în vederea aplicării conforme a cadrului normativ și a impulsionării relațiilor comerciale.

Reprezentanții Serviciului Vamal au menționat că, odată cu implementarea noului Cod vamal, Serviciul Vamal se află într-un amplu proces de digitalizare, fiind la etapa de testare a mai multor instrumente, care vor facilita schimburile comerciale și activitatea mediului de afaceri.

Serviciul Vamal și Camera de Comerț și Industria au convenit asupra intensificării conlucrării interinstituționale, în baza punctelor de tangență stabilite ca fiind prioritare, conform domeniilor de competență.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?