În anul 2020 a fost înregistrată o descreștere a fenomenului infracțional cu cca 17,5%

În anul 2020 a fost înregistrată o descreștere a fenomenului infracțional în R.Moldova cu cca 17,5% comparativ cu perioada analogică a anului precedent.

Astfel, în 2020 au fost înregistrate aproximativ 24 de mii de infracțiuni, dintre care 30% revin municipiului Chișinău. Informația a fost prezentată de șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, în cadrul ședinței Colegiului Ministerului Afacerilor Interne, la care a participare și premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Mai mult nereguli au fost însă înregistrate la frontieră. Astfel polițiștii de frontieră au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 13 milioane de lei şi au fost încasate aproximativ 6 milioane de lei.

Au fost evidențiate și problemele cu care se confruntă subdiviziunile MAI, cum ar fi: fortificarea relației cu alte autorități publice internaționale, actualizarea bazei de date a instituției, îmbunătățirea sectoarelor de poliție din mediu rural, micșorarea timpului de intervenție a echipelor de poliție, etc.

Secretarul General al MAI, Ianuș Erhan, a informat publicul că Planul de acțiuni al MAI pentru 2020 a fost realizat în proporție de 79%. În special, a crescut nivelul de încredere al cetățenilor în poliție cu cca 7% în perioada anilor 2019-2020.


În cadrul evenimentului a fost aprobat Planul de activitate al MAI, care presupune 22 de obiective operaționale și 24 de acțiuni stabilite pe diferite domenii. Este important de menționat că Planul MAI pentru 2021 reflectă acțiunile stabilite în Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023 și a altor angajamente asumate. Tot la ședință a fost aprobat și Planul de activitate al Colegiului MAI pentru anul 2021.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load