COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gunoiște pe terenul de lîngă Circ unde ar fi trebuit să fie stadion olimpic (FOTO)

Gunoiște pe terenul de lîngă Circ unde ar fi trebuit să fie stadion olimpic (FOTO)

Terenul de lîngă Circ, acolo unde de ani buni de zile era preconizat să fie construit un stadion olimpic, a devenit un adevărat spațiu pentru gunoiște.

Cei-i drept, sigur, gunoiștea nici pe departe nu este una autorizată, transmite Noi.md.

Această problemă de pe stradela Pietrăriiloreste de cel puțin din anul 2011, cînd oamenii spuneau că acolo se aduc camioane de gunoi. Atunci autoritățile spuneau că rîpa trebuie umplută cu moloz pentru a se nivela terenul, doar că lucrurile au bătut pasul pe loc pînă astăzi.


În 2011, oamenii se plîngeau că camioanele aduc saci cu tot felul de gunoi, și cel mai grav, spuneau ei că primăvara mirosul devine insuportabil. Mai mult, terenul este invadat de șobolan.

Tot în acel an, oamenii s-au ales doar cu promisiunea: Gunoiștea va fi lichidată atunci cînd va fi construit stadionul.

Astăzi, 19 noiembrie, redacția Noi.md a încercat să obțină o reacție de la Pretura Rîșcani. Fiind telefonat de mai multe ori, în toate cazurile ni s-a spus că pretorul Vlad Melnic se află în teritoriu.

Menționăm că, ieri, 18 noiembrie, primarul Ion Ceban „le-a făcut din deget” unor pretori ai Capitalei. Este vorba despre pretorii sectoarelor Rîşcani şi Buiucani care au fost avertizaţi că îşi vor pierde funcţiile dacă nu îşi vor indeplini obligaţiile.

La fel, şeful de la AutoSalubritate, Eugeniu Axentiev a fost sfătuit să se trezească mai dimineaţă pentru a-şi începe munca. Acesta nu i-a dat nicio replică primarului dar nici nu a prezentat un raport despre problemele de la Regia pe care o conduce.

La scurt timp după publicarea materiarului, Pretura Rîșcani a revenit cu un apel venind cu următoarea reacție:

„Noi și azi am inspectat teritoriu... stradela Pietrăriilor, daaa, cunoaștem despre această problemă, nu e una nouă... Anul acesta deja de 2 ori am făcut acolo curățenie. Dar ținînd cont de faptul că acolo e sector privat, nu putem să le facem lor curat pentru că așa le place lor să arunce. Oamenii care trăiesc în apropiere aruncă gunoiul drept pe malul rîpei. Ei îs deprinși să arunce și tot cineva să vină să le ridice murdăria lor. Ei nici contract nu au cu Autosalubritate de la Evacuarea Deșeurilor. Din partea Preturii am solicitat la Întreprinderea Municipală Lumteh să pună un stîlp să fie lumină măcar acolo. Dar ni s-a spus că nu e prevăzut așa ceva acolo. Dacă am avea lumină acolo, am putea instala și o cameră de supraveghere, așa ar fi mai ușor să soluționăm problema”, ne-a explicat Vasile Gorea de la Secția locativ comunală din cadrul Preturii Rîșcani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load