X 
Cazul Șor stiri: 599

Grosu, despre Duty-Free: „Se vor reinventa și vor continua să lucreze”

22 dec. 2022,, 15:20   Societate
2871 0

Rețeaua de magazine Duty-Free din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a căror licență a expirat, va continua să activeze, cu achitarea integrală a tuturor impozitelor și taxelor, fără excepții, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la o „Ediție Specială” de la Radio Moldova.

Potrivit lui, această rețea a fost folosită anterior pentru finanțări netransparente ale unor grupări criminale organizate.

„Acum eu cred că magazinele își vor continua activitatea, dar nu vor fi în regimul preferențial, Duty-Free, pentru că la unele produse nu vezi mare diferență dintre costurile din acest tip de magazin și în celelalte din afara regimului. Se vor reinventa pentru că este un loc preferat de mulți agenți economici pentru că lumea trece, vrea să ia un cadou, vrea să procure ceva. Eu cred că locul acesta liber, gol nu va rămîne”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură un proiect de lege pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, potrivit proiectului, magazinul de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău va activa doar pînă la data de 22 decembrie, iar cele din zonele de ieșire din țară, urmează să fie închise la începutul lunii septembrie anul viitor.

4
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?