COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Grosu despre deputații nevaccinați: Eu nu pot să-i oblig să facă teste

28 sep. 13:15   Societate
2639 2

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că nu poate să oblige deputații din Parlament care nu sînt vaccinați, să prezinte un test la Covid, la fiecare 14 zile ca și în cazul cadrelor didactice, dar speră „că va fi presiune publică”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, scrie unimedia.info

„Nui comparabilă, dar e comparabilă, pentru că noi ne aflăm în spațiu ore în șir. Eu vreau să fiu sigur că cel care se află în stînga sau dreapta mea e la fel de responsabil ca și mine, nu că să mă laud eu. O să continui la fiecare ședință să anunț statistica.

Eu nu pot să-i oblig să-și facă teste, dar eu sper că o să fie presiunea asta publică și ea s-a pornit deja, pentru că oamenii pe bune spun - voi care ne îndemnați de ce voi nu o faceți. Eu înțeleg că sînt cazuri excepționale, dar expecția nu poate să fie regulă, nu vrei e decizia ta, nu vrei să te vaccinezi fii amabil și prezintă certificatul că ai anticorpi”, a declarat Igor Grosu.

72 din 101 deputați au prezentat certificate de vaccinare anti-Covid, după o interpelare în acest sens a președintelui Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. „Ce care nu s-au imunizat sau nu doresc să o facă să fie obligați să prezinte test, la fiecare 14 zile”, a propus deputatul PAS Lilian Carp.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X