X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Greceanîi: Moldova are nevoie de livrarea vaccinului "Sputnik V"

14 oct. 2021,, 15:46   Societate
3307 0

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" este cunoscut pe larg în Moldova, iar unele regiuni ale țării au refuzat să se vaccineze cu alte vaccinuri.

Despre acest lucru a anunțat miercuri președinta fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi în cadrul celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor, transmite tass.ru

"Toți îl consideră [vaccinul rus Sputnik V] eficient, chiar am avut regiuni întregi care au refuzat să se vaccineze cu un alt vaccin decît Sputnik", a spus ea.

Greceanîi a remarcat necesitatea furnizării Sputnik V republicii, reamintind că în timpul președinției lui Igor Dodon au avut loc negocieri privind achiziționarea unui milion de doze de vaccin rusesc. Deputatul a adăugat că, în prezent, ritmul vaccinării în Republica Moldova a încetinit.

În prezent, Ministerul Sănătății din Moldova constată o creștere a incidenței COVID-19 și o scădere a ratei de vaccinare. Preparatul "Sputnik V", care este popular în republică, nu este disponibil în prezent.


Anterior, guvernul țării a inițiat negocieri privind achiziționarea unui lot de vaccinuri rusești, dar guvernul pro-european care a venit la putere preferă producătorii occidentali.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав