Gestionarea deșeurilor medicale, în vizorul Guvernului

Gestionarea deșeurilor medicale, în vizorul Guvernului

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul sanitar privind gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală, în contextul alinierii la normele europene în domeniu, relatează Noi.md.


Regulamentul prevede că fiecare spital va dispune de un spațiu central de stocare temporară a deșeurilor medicale. Durata stocării va fi cît mai scurtă posibil, pentru deşeurile periculoase aceasta fiind de maxim 48 de ore, iar pentru cele inofensive – de cel mult 180 de ore.


În ceea ce privește colectarea deșeurilor, aceasta se va efectua separat pe tipuri de substanțe și materiale medicale, doar în locuri specializate, cu interzicerea categorică de a fi depuse în containerele comune ale clădirilor de locuit.


De asemenea, sînt prevăzute soluții pentru distrugerea deșeurilor, în cazul celor care nu pot fi nimicite prin decontaminare termică fiind aplicată incinerarea. Termenul de tratare a deșeurilor inofensive și periculoase nu va depăși 180 de zile după depozitare.


Scopul îmbunătățirii cadrului normativ din domeniu este facilitarea procesului de administrare a deșeurilor, eliminarea riscurilor de apariții a maladiilor, inclusiv a celor profesionale, asigurarea sănătății populației și protecția mediului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load