Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Gavrilița, către copiii din diaspora: „Îmi doresc ca toți copiii noștri, oriunde s-ar afla, să fie mândri că sunt din Republica Moldova”

9 aug. 21:15   Societate
1810 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întîlnit, astăzi, cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului „Diasporă Origini Reveniri/DOR”.

Copiii stabiliți în Franța, Iordania, Italia și Grecia, au menționat că revin în Republica Moldova în fiecare vară și participă la tabăra DOR pentru a fi mai aproape de cultura și tradițiile țării lor de baștină. De asemenea, aceștia reprezintă țara noastră la nivel internațional, participînd la întîlnirile asociațiilor de tineret, concursuri și competiții sportive.

În context, prim-ministra a apreciat aportul adus la promovarea imaginii țării noastre peste hotare, accentuînd și importanța menținerii, în pofida distanței, a unei legături strînse cu Republica Moldova. „Avem libertatea de a pleca din țară și de a reveni înapoi acasă, dar cel mai important este să menținem relația cu Republica Moldova. Vă mulțumesc că păstrați tradițiile, învățați limba de stat, chiar dacă v-ați născut în altă țară, și reprezentați țara noastră peste hotare. sînteți adevărați ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a povestit despre experiența sa în diasporă, iar, fiind întrebată despre visul său din copilărie, a menționat că mereu și-a dorit să fie implicată în procesul de dezvoltare a Republicii Moldova: „Mereu am visat să pot contribui la schimbările din țara noastră, să pot reprezenta Republica Moldova cu demnitate și să iau decizii care vor îmbunătăți viața oamenilor. Vreau ca toți copiii noștri, oriunde s-ar afla, să simtă o mîndrie nemărginită cînd spun că sînt din Republica Moldova, să știe că vin dintr-o țară de oameni harnici și demni și să se mîndrească cu țara lor atît de mult, încît să revină să trăiască în ea”.

Prim-ministra a discutat și cu părinții participanților la Programul DOR, care au apreciat efortul Executivului în procesul de transformare a țării: „Vă mulțumim pentru faptul că reușiți ca poporul nostru să trăiască mai bine, iar noi să venim cu drag acasă”.


DOR este unicul Program guvernamental ce are menirea de a sensibiliza copiii și tinerii privind păstrarea identității culturale, naționale și respectiv, de a crea legături emoționale cu țara de origine – Republica Moldova. Ediția din acest an a programului se desfășoară în format online, în perioada 6-15 august.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав