COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furtună: „Testarea în masă a populației este o iroseală de teste”

Furtună: „Testarea în masă a populației este o iroseală de teste”

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a comentat astăzi criticile aduse în adresa Ministerului Sănătății precum că în Republica Moldova se fac un număr foarte mic de teste, iar autoritățile refuză testarea în masă a populației. Potrivit lui Furtună, testarea în masă a moldovenilor ar fi „o iroseală de teste”.

„Am încercat să testăm masiv și testarea masivă nu este altceva decît teste irosite și potențial de laborator sufocat și supraîncărcat. Presingul ăsta eu nu l-am mai văzut în altă țară, decît în RM. (...)La capitolul testare și teste eu personal ca și epidemiolog nu am nicio remușcare din ceea ce s-a făcut pînă acuma”, a comentat Furtună.

În cadrul conferinței de presă Nicolae Furtună a îndemnat politicul să se abțină de la declarații false care duc în eroare populația Republicii Moldova vizavi de topul în care se plasează țara noastră la capitolul infectarea cu COVID-19, scrie jurnal.md.


În țara noastră există 10 laboratoare, dintre care 4 private, care prelevează probe la prezența coronavirusului de tip nou.

Pînă acum în Republica Moldova au fost depistate pozitiv la prezența coronavirusului de tip nou 15.453 de persoane, printre care 876 de copii și 134 de gravide. Pentru 510 persoane infectarea cu noul tip de virus a fost fatală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load