X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

BAC 2024: cînd și unde puteți afla notele de la examene

20 iun. 11:54   Societate
20132 0

Pentru o bună parte dintre absolvenții liceelor din Republica Moldova examenele de bacalaureat s-au încheiat în data de 18 iunie, deci acestora nu le mai rămîne decît să aștepte notele. Ei bine, pînă la momentul culminant nu a mai rămas chiar atît de mult timp.

Ultimul bac din această sesiune se va desfășura în data de 21 iunie, cu proba de examen la limba maternă, la care vor participa 523 de candidați. Aici vorbim despre tinerii care vorbesc bulgară, găgăuză și ucraineană. Astfel, peste cinci zile de la ultimul test, în data de 26 iunie, absolvenții deja vor putea să își afle notele, transmite diez.

Autoritățile vor comunica rezultatele timp de două zile, adică pe 26 și 27 iunie. Astfel, rezultatele elevilor vor fi afișate în centrele de bacalaureat și pe o platformă web unde fiecare candidat va avea acces la testele sale.

Pentru a accesa testele de pe platforma web, numită bac.edu.md, absolventul trebuie să introducă cîteva date: codul IDNP și un cod personal oferit de către instituția la care și-a făcut studiile. Pe platformă, elevii vor găsi inclusiv testele lor verificate. Astfel, dacă nu vor fi de acord cu evaluarea primită, vor putea să depună o contestație.

Platforma va putea fi accesată doar pe 26 și 27 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse pe 27 și 28 iunie.


Examinarea contestațiilor va avea loc în perioada 29 iunie – 3 iulie 2024, iar rezultatele lor vor fi publicate pe 4 iulie 2024.

0
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав