TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Furtuna de ieri seara a lăsat 10 localități fără lumină

Furtuna de ieri seara a lăsat 10 localități fără lumină

În urma ploilor torențiale înregistrate pe data de 2 iulie 2019, au rămas parțial deconectate de la energia electrică 10 localităţi din 6 raioane, informează Noi.md.

Mai mult, ploaia cu grindină a afectat mai multe terenuri de culturi agricole în satele Medveja, Cotiujeni şi Larga a raionului Briceni, dar şi circa 100 ha de porumb în localitatea Rotunda a raionului Edineţ.


Furtuna a afectat raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Glodeni şi Donduşeni. Vîntul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, dar şi a deteriorat acoperişurile a mai multor case de locuit în mai mute localităţi din raioanele Glodeni, Donduşeni, Briceni şi Edineţ.

Conform informaţiilor înregistrate, mai multe foi de ardezie au fost smulse de pe acoperişurile a 4 blocuri de locuit cu cinci nivele în oraşul Donduşeni.

Acoperişurile a circa 10 case de locuit au fost deteriorate în localitatea Rediul Mare a raionului Donduşeni. În satul Hîjdieni a raionului Glodeni rafalele de vînt au smuls 33 foi de ardezie de pe acoperişurile a mai multor clădiri.

În urma condiţiilor meteorologice nefavorabile, salvatorii din cadrul IGSU au intervenit pentru a efectua lucrîri de deblocare, după ce mai mulţi copaci au fost doborîţi în toate regiunile afectate de furtună. Astfel, în municipiul Bălţi pompierii au efectuat lucrări de deblocare, după ce copacii au căzut peste firele electrice, de pe conducta energiei termice, conducte de gaz, dar şi o staţie auto. Potrivit datelor IGSU, peste 30 de copaci au căzut pe marginea traseelor în satul Clococeni a raionului Glodeni.

Intervenţiile pompierilor au avut loc pe traseu în preajma localităţii Hlinaia-Rotunda din raionul Edineţ, şi pe drumuri din apropierea satelor Cotiujeni şi Larga a raionului Briceni. Intervenţia salvatorilor a fost necesară şi în raionul Ocniţa unde un pilon electric, dar şi un copac au căzut peste două autoturisme de model VAZ şi Subaru. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parţiale în 17 localităţi din raioanele Glodeni şi Rîşcani. La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load