Preşedintele stiri: 3607

Fostul viceprocuror general Eduard Bulat cere să fie numit la conducerea PCCOCS

24 ian. 16:45   Societate
2442 0

O nouă turnură în competiția pentru fotoliul de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Fostul viceprocuror general Eduard Bulat cere Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să fie numit la conducerea PCCOCS fără concurs. Într-un demers adresat CSP, Bulat cere să fie suspendat concursul pentru selectarea procurorului-șef al PCCOCS, inițiat de CSP pe 10 noiembrie.

Eduard Bulat argumentează că legea îi permite, odată ce a fost destituit din funcția de adjunct al Procuraturii Generale, să își aleagă orice altă funcție vacantă din cadrul Procuraturii.

„...Articolul 18 alineatul 6 din Legea cu privire la Procuratura, conform căruia după încetarea mandatului de Adjunct al Procurorului General urmează să fiu numit în orice altă funcție vacantă de procuror pentru care am optat, în speță, această funcție este cea de procuror-șef al PCCOCS și respectiv această funcție nu mai poate fi obiectul procedurii de concurs”, motivează Bulat în solicitarea înaintată, transmite tv8.md.

Cererea a fost transmisă luni, 23 ianuarie, în ziua în care CSP a admis trei candidați pentru etapa interviului. Este vorba despre fostul procuror, în prezent avocat, Andrei Mațco, șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA Eugen Rurac și fostul procuror-șef interimar al PCCOCS Sergiu Russu.


Am contactat-o pe președinta CSP, Angela Motuzoc, pentru a afla ce va întreprinde Consiliul pe acest caz.

„Hotărîrea CSP-ului încă nu este finalizată. Respectiv, este o cerere din partea domnului Bulat ca să fie eliberată această hotărîre, deci procesul verbal. Ulterior, dumnealui este în drept de a contesta decizia de adjunct, dar nu este nemijlocit ceea ce ține de alegerea funcției de procuror-șef al PCCOCS ține de competența Procuraturii Generale, nu CSP-ului”, a declarat Angela Motuzoc pentru TV8.md.

1
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий