X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Noi demisii de rezonanță în Ucraina: procurorul general adjunct a fost demis

24 ian. 13:30   Război în Ucraina
1654 0

Procurorul general adjunct al Ucrainei, Alexei Simonenko, a fost demis din funcție conform cererii depuse, a informat Telegram-canalul oficial al instituției.

"Procurorul general Andrei Kostin a semnat un ordin de demisie din proprie inițiativă din funcția de procurorului general adjunct a lui Alexei Simonenko”, se arată în raport.

Aceasta a fost a treia demitere a unui oficial ucrainean de rang înalt în dimineața zilei de 24 ianuarie. Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a emis un decret prin care l-a demis pe Kyrylo Timoșenko din funcția de adjunct al șefului biroului său.

Ulterior, a devenit cunoscut că viceministrul Apărării al Ucrainei Veaceslav Șapovalov a demisionat după un scandal cu achiziții pentru armata țării. Se precizează că Șapovalov era responsabil de logistica Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit presei ucrainene, procurorul general adjunct Alexei Simonenko s-a aflat într-o vacanță de 10 zile la Marbella (Spania), în ciuda interdicției directe a președintelui Vladimir Zelenski, expuse de acesta din urmă în timpul unui discurs în parlament, în decembrie 2022.


Vladimir Zelenski a declarat mai devreme că a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare, în baza căreia Ucraina le-a interzis oficial funcționarilor să călătorească în străinătate în vacanță sau în alte scopuri non-statale. În special, astfel de restricții se vor aplica deputaților și miniștrilor.

0
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий