COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 482

Fostul șef al ASP, rămîne în arest la domiciliu

29 noi. 2021,, 15:02   Societate
1649 0

Fostul şef al ASP, Sergiu Railean, rămîne în arest la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel au respins demersul avocaţilor şi au menţinut demersul procurorilor, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Railean este învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu, dar şi de fals în acte publice.

Avocatul fostului şef al ASP, Sergiu Cotruţă, pledează pentru nevinovăţia clientului său.

Sergiu Railean a fost reținut în data de 17 noiembrie, după ce în locuința acestuia au fost efectuate mai multe percheziții.

Potrivit anchetatorilor, în perioada în care era şef al ASP, el a facilitat emiterea actelor de identitate pe numele mai multor persoane, în interesul unei organizații criminale. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la opt ani de puşcărie.


În prezent, el este vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova. După reţinerea acestuia, PDM a emis un comunicat în care condamnă atacurile împotriva lui şi califică aceste acțiuni drept abuzive și nefondate.

Potrivit PDM, show-urile organizate de noua guvernare cu percheziții și intimidări au ca scop deturnarea agendei publice și distragerea atenției populației de la adevăratele probleme ale oamenilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X