X 

Fosta notară a lui Platotniuc, eliberată din arest preventiv

30 aug. 2022,, 17:14   Societate
3356 0

Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Vlad Plahtniuc, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis plasarea acesteia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Instanța a respins astfel demersulprocurorilor PCCOCS de prelungire a arestului preventiv în privința fostulei notare a organizației criminale, extrădate recent din Belgia.

Procurorii PCCOCS, însă, consideră neîntemeiată această schimbare a măsurii preventive, de natură să împiedice avansarea investigațiilor în dosarul penal pe care-l gestionează. Procuratura precizează că Olga Bondarciuc anterior s-a eschivat de la prezentare în fața organului de urmărire penală, părăsind Moldova, fiind anunțată în căutare internațională și apoi extrădată.

Mai mult, instanța a ignorat faptul că infracțiunile incriminate au fost comise în interesul unei organizații criminale, avînd conexitate cu alte fapte penale, care la moment sînt cercetate prin prisma unor investigații complexe, iar persoana investigată statul de învinuit și în altă cauză penală ce vizează frauda bancară.

Procurorii PCCOCS anunță că vor contesta la Curtea de Apel Chișinău hotărîrea de eliberare a persoanei din arest preventiv și plasare a acesteia în arest la domiciliu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?