COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” se reîntoarce

24 sep. 10:00   Societate
2956 0

După o pauză de un an, legată de situația pandemică, Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, ediția a XIX-a, va reuni din nou, în perioada 28 septembrie – 29 octombrie, virtuozi internaționali și locali, pentru interpretarea operelor cunoscute, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova și a partenerilor asociației.

Potrivit organizatorilor, în anul curent, în cadrul Festivalului vor fi interpretate numeroase lucrări ale compozitorului Ludwig Van Beethoven, a cărui aniversare de 250 de ani a fost sărbătorită în 2020. ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” se vor deschide marți, 28 septembrie, la ora 19.00. la Palatul Republicii din Chișinău. John Gade, pianist virtuoz francez, va evolua alături de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Misha Katz, renumit dirijor francez, invitat deseori la Festival, devenit popular în rîndul publicului moldovenesc. Muzica franceză și rusă va fi onorată cu un program de lucrări de Charles Gounod, Georges Bizet, Serghei Rahmaninov și Mihail Glinka.

În total, șapte concerte vor fi organizate la Chișinău, la Tiraspol și, din acest an, la Cahul. Pe 5, 13 și 29 octombrie, la ora 19.00, concertele vor avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău, iar pe 22 - la Palatul Republicii. Pe 9 octombrie, la ora 17.00, un concert va fi prezentat la Palatul Culturii din Cahul și pe 16 octombrie, altul – la Palatul de Cultură din Tiraspol.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X