COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 496

Eugen Doga: "Muzica unește oamenii, șterge orice granițe și dă naștere la bunătate"

9 noi. 2021,, 22:15   Societate
1460 0

Muzica unește oamenii, șterge orice granițe și dă naștere la bunătate.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare celebrul compozitor moldovean Eugen Doga, relatează Noi.md.

El a menționat că atunci cînd ascultă muzică, simte cît de mare este lumea, ce putere imensă se ascunde în sunetele sale, care a izbucnit cîndva din sufletul creatorului său, ca un vulcan din interiorul Pămîntului.

"Ea, ca o asistentă calificată, merge prin labirintul sufletului pentru a-l curăța, a-l elibera de straturile inutile, pentru a face loc unor lumi noi, senzații noi, aspirații noi. Fiecare depresie, care se întinde ca o coadă neagră, dispare și în fața ochilor apare un val cald de sentimente tangibile, fascinante.

Și atunci eu vreau să scriu, să caut această energie ascunsă în mine, acea energie care așteaptă eliberarea sa, vrea să zboare. Iau o foaie goală de hîrtie de note, înșir pe ea note muzicale și ele, ca niște mici nave spațiale, de pe această hîrtie, ca de pe o platformă de lansare, zboară tot mai sus către inimile și sufletele admiratorilor lor. Muzica unește oamenii, muzica șterge orice granițe, muzica dă naștere la bunătate...", a subliniat Eugen Doga.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X