COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Eugen Carpov a declarat că ANRE nu este o instituție care să creeze plăcere oamenilor

24 sep. 09:00   Societate
1547 4

Directorul ANRE, Eugen Carpov, a spus că Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică nu este o instituție care să creeze plăcere oamenilor, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Despre aceasta Carpov a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV, fiind întrebat despre nemulțumirile oamenilor în legătură cu scumpirile carburanților din ultimele zile.

„Da, eu mi-am pus și eu întrebarea asta și pentru mine am găsit un răspuns: ANRE, de fapt, într-o formă mai de glumă este creat pentru a prelua supărarea oamenilor. ANRE nu este o instituție care să creeze plăcere, ANRE stabilește prețuri și tarife. Este o tendință generală că prețurile și tarifele cresc, fie la produsele alimentare, fie la medicamente, fie la produse de gen industrial sau de altă natură.

Luați un automobil, în medie costă o sumă, luați-l acum și o să vedeți că prețul este dublu pentru că pe parcurs se indexează prețurile și cresc, apar tehnologii, apar elemente care generează o creștere de prețuri. Aceste generări de creșteri ale prețurilor se reflectă și în deciziile pe care noi sîntem nevoiți să le adoptăm.

Am observat că atunci cînd un preț crește, este generat un val de nemulțumire, cînd un preț sau tarif descrește, sînt 2-3 știri, durează 3 ore, după care se uită. Noi ne asumăm acest gen de risc, noi nu sîntem pe placul oamenilor, pentru că lucrurile nu sînt chiar așa cum își dorește societatea. Acum sîntem într-o perioadă cînd este o tendință generală pe sectorul energetic de creșteri de prețuri și tarife”, a declarat Eugen Carpov.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽