COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Directorul ANRE indignat de criticile aduse în adresa instituției

22 sep. 11:34   Economie
1680 5

Directorul ANRE, Eugen Carpov, este indignat de criticile aduse în adresa instituției, pe care le consideră „declarații, care nu corespund realității” și influențează publicul. „Noi ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare bănuț inclus în prețurile zilnice”, a afirmat Carpov în cadrul unei conferințe de presă, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Noi stabilim aceste prețuri cît mai transparent posibil, am încercat să vă demonstrez asta. Experți, politicieni vin cu declarații care nu corespund realității, cumva într-un mediu plin de analize superficiale, neargumentate, false, cu date eronate, care influențează publicul.

De ce se întîmplă aceasta?

Pentru că probabil unii politicieni nu-și găsesc ratingurile de altă dată și încearcă să iasă în față, alți analiști, economiști, încearcă să cîștige probabil dividende de pe altă parte. Noi ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare bănuț inclus în prețurile zilnice”, a declarat directorul ANRE.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat ieri, o conferință de presă referitor la situația privind prețurile lacarburanți, modalitatea de stabilire a acestor prețuri și efectele noii legi, care a fost pusă în aplicare în luna septembrie 2021.


Mariana Dureleșteanu a venit, anterior, cu o reacție la noua lege „temporară” privind piața produselor petroliere, cît și metodologia ANRE, privind plafonarea prețurilor pentru benzină cu cifra octanică 95 și motorină, spunînd că au distorsionat piața și au generat haos.

Alexandr Slusari a acuzat „oamenii lui Plahotniuc, Leancă și Ghimpu din ANRE care sînt complici la acordul de cartel continuu al companiilor mari petroliere” în majorarea prețurilor la combustibil.

Directorii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie vor fi demiși. O decizia în acest sens ar urma să fie luată, după ce instituția va trece printr-o evaluare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X