X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Eșanu: Guvernul nu va renunța la procesul inițiat în judecată împotriva „Avia Invest”

4 ian. 2020,, 10:14   Societate
2734 1

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, se arată îngrijorat de faptul că Guvernul Chicu ar putea renunța la cererea de chemare în judecată inițiată de Executivul Sandu împotriva companiei „Avia Invest”, în care a fost invocată încălcarea legii la concesionarea aeroportului și ar putea fi inițiată o altă acțiune de reziliere a contractului, pentru neîndeplinirea obligațiilor concesionarului, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Declarația premierului Chicu vizînd verificarea modului în care Avia Invest își îndeplinește obligațiile contractuale confirmă ipoteza anterioară precum că guvernarea lui Dodon renunță de a mai merge pe ipoteza „ilegalității” contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău. Cel mai probabil, se va renunța la susținerea cererii de chemare în judecată depusă de Guvernul Maia Sandu în sensul declarării nulității contractului de concesiune (pentru motive de ilegalitate) și se va iniția o altă acțiune – de reziliere a contractului de concesiune (pentru motivul neîndeplinirii de către „investitor” a obligațiilor contractuale).

E un lucru grav din punctul meu de vedere în condițiile în care există atîtea argumente concludente care confirmă că concesionarea aeroportului a fost făcută cu încălcarea prevederilor legislației în vigoare la acel moment. În plus, Dodon să iasă și să spună răspicat că nu mai consideră concesionarea aeroportului ca fiind ilegală, ci că fostul său partener Șor nu și-a îndeplinit angajamentele pe care și le-a asumat la momentul semnării contractului!”, a scris Litvinenco pe Facebook.

La postarea acestuia a reacționat consilierul premierului, fostul secretar de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, care a dat asigurări că Guvernul nu va renunța la procesul inițiat în judecată împotriva „Avia Invest”.

„Declar cu toată responsabilitatea că am văzut documente în care se cere în mod categoric instituțiilor responsabile să depună toate eforturile pentru a asigura reprezentarea corespunzătoare în instanțele de judecată în dosarul privind nulitatea contractului. Iar faptul că se insistă pe verificarea modului de executare a obligațiilor contractuale poate să mire doar pe cei care nu cunosc că reprezentarea eficientă poate fi asigurată doar atunci cînd se folosesc toate căile posibile.


Recomand să consultați avocații care lucrează cu casele de avocatură străine și o să vedeți că este absolut normal ca chiar în aceeași cerere de chemare în judecată să se invoce mai multe temeiuri și nu este nimic neobișnuit să se ceară nulitatea și alternativ, pentru cazul în care nu se întrunesc condițiile pentru nulitate, să se ceară rezoluțiunea”, a comentat Eșanu.

Deputatul Sergiu Litvinenco i-a răspuns că ar fi bine dacă ar fi adevărat, dar a amintit de declarația președintelui Igor Dodon care a spus că nu cunoaște nimic despre procesul intentat de Guvernul Sandu împotriva „Avia Invest”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?