Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1089

Echipa Liceului ”George Călinescu” din Chișinău este cîștigătoarea jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”

4 mai. 15:30   Societate
1952 0

Echipa ”Victorius” de la Liceul Teoretic ”George Călinescu” din Chișinău este învingătoarea celei de-a V-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, care s-a desfășurat, astăzi, în incinta Legislativului.

Pe locul 2 s-a clasat echipa ”Cantemiriștii” de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Văsieni, raionul Ialoveni, pe locul 3 – ”Исторические Личности” de la Liceul Teoretic ”Mihai Guboglo” din orașul Ceadîr-Lunga. Diplome de mențiune au obținut echipele ”Meritocrații” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia și ”Olimpicii” de la Liceul Teoretic ”Olimp” din orașul Sîngerei.

În debutul jocului, deputații Eugeniu Sinchevici, Diana Caraman, Angela Munteanu-Pojoga, Vitalie Gavrouc, Maria Pancu, Vitalie Jacot și Evghenia Cojocari au adresat tuturor participanților mesaje de încurajare, apreciere pentru implicarea civică și promovarea gîndirii critice, dorindu-le mult succes și inspirație pe parcursul jocului.

Etapă finală a concursului intelectual a întrunit cinci echipe, cîștigătoare a etapelor regionale de preselecție și a inclus mai multe probe care au testat capacitatea intelectuală, abilitățile de lucru în echipă, dar și ingeniozitatea participanților.

Astfel, echipele au parcurs un traseu alcătuit din Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala Europa și sala pentru conferințe de presă, unde au răspuns la mai multe runde de întrebări despre parlamentarism și activitatea legislativă. De asemenea, participanții au avut ca sarcină simularea unui exercițiu de prezentare a unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.


Proiectele prezentate de elevi s-au referit la reformarea sistemului de învățămînt, testarea candidaților la funcția de primar, salubrizarea localităților.

La finalul concursului, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a apreciat prestația echipelor și a menționat că, prin intermediul acestui joc intelectual, participanții au obținut o experiență valoroasă pe care urmează să o dezvolte și să o valorifice ulterior în obținerea studiilor, dar și pe parcursul întregii vieți.

În cadrul ediției din acest an a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” au participat 89 de echipe din peste 70 de instituții de învățămînt din întreaga țară. Prima ediție a jocului a avut loc în anul 2018, iar partenerii proiectului sînt Clubul moldovenesc de jocuri intelectuale și Ministerul Educației și Cercetării.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав