COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

E rău că în societatea noastră BAC-ul este perceput ca o sperietoare. Opinie

26 iul. 09:45   Societate
1953 0

Este rău că în societatea noastră BAC-ul este perceput ca o sperietoare, ca o posibilitate de a pedepsi copiii.

Această opinie a fost exprimată de către fostul Ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"BAC-ul trebuie perceput ca sfîrșitul procesului educațional, ca o posibilitate pentru elevi de a-și demonstra cunoștințele, nivelul de cunoștințe, iar de acest lucru ar trebui să fie responsabili și profesorii noștri, și instituțiile de învățămînt, și Ministerul de profil ", a spus Corneliu Popovici.

În opinia sa, anul trecut nu trebuia anulat BAC-ul, deoarece au existat toate premisele pentru desfășurarea normală a examenelor, iar copiii să-și primească atestatul după merite. Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării a amintit că în majoritatea țărilor europene, au avut loc anul trecut examene, în diferite formate.

"Anul trecut, în Moldova aproape toți au primit diplome și cred că acest lucru va afecta calitatea studenților pe care i-am primit anul trecut în universitățile noastre", a spus Corneliu Popovici.


El a numit drept un paradox faptul că anul trecut BAC-ul a fost anulat, în ciuda faptului că copiii nu au mers la școală doar două luni și jumătate, iar anul acesta BAC-ul a avut loc, deși copiii nu au frecventat școala mult mai mult timp.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽