COVID-19 în MOLDOVA

Dronele care nu mai au nevoie de permisiune oficială în Moldova

Dronele care nu mai au nevoie de permisiune oficială în Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a simplificat procedurile de operare a aparatelor de zbor fără pilot în spațiul aerian național.

Astfel, potrivit AAC, simplificările au fost luate în urma unor prevederi întreprinse de către UE referitoare la operarea aparatelor de zbor fără pilot, pentru a asigura o tranziție treptată la noul cadru normativ, transmite Știri.md.

''Așadar, prin emiterea Ordinului 31/GEN din 29.07.2020, au fost introduse 2 noi categorii de aeronave fără pilot – Jucărie și Aeromodel, zborul cărora în spațiul aerian necontrolat (clasa G) pînă la o înălțime mai mică de 30 m nu mai necesită obținerea unei permisiuni scrise de la AAC și coordonarea prealabilă cu serviciul de trafic aerian al Î.S. MOLDATSA. Suplimentar, a fost stabilită lista exhaustivă a cerințelor pentru obținerea permisiunii scrise a AAC, în cazul zborurilor care necesită o astfel de permisiune, dar și pașii necesari de urmat pentru efectuarea zborului în condiții de maximă siguranță.


Autoritatea Aeronautică Civilă este dispusă în continuare să contribuie la dezvoltarea domeniului utilizării aparatelor de zbor fără pilot, asigurînd în același timp nivelul acceptabil al siguranței zborurilor și securității aeronautice, realizînd aceste atribuții în condiții de maximă transparență.

Persoanele care dețin drone ce întrunesc alte condiții, decît cele exceptate mai sus, se pot adresa în continuare Direcției Aviația Ușoară din cadrul Autorității Aeronautice Civile, pentru a obține permisiunile necesare'', se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load