COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Două permise de conducere și o asigurare auto false au fost confiscate de poliția de frontieră

16 sep. 12:00   Societate
1150 0

Angajații Poliției de Frontieră au depistat la trei conaționali acte falsificate, transmite Noi.md.

În două cazuri cetățenii au apelat la intermediari pentru a le obține, iar al treilea moldovean personal și-a perfectat documentul. Incidentele au fost consemnate ieri, 15 septembrie, în punctele de trecere a frontierei Cahul , Sculeni și Leușeni.

Primul conațional ar fi achitat 250 de euro pentru un permis de conducere moldovenesc neveridic. Bărbatul de 43 de ani, originar din orașul Leova, s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de pasager al unei mașini de ocazie. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră din PTF Cahul au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport și pasagerii, care urmau să ajungă la Galați, Romînia. Ca urmare, în portmoneul cetățeanului a fost depistat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile naționale pentru categoriile B și C. Din primele cercetări s-a constatat că permisul nu corespunde unui act autentic.

La ieșirea din țară prin PTF Sculeni a fost identificat în fluxul de pasageri al cursei R. Moldova – Germania alt moldovean care deținea un permis de conducere „fantezist”. Deși bărbatul de 44 de ani susține că a fost școlarizat în Israel, totuși acesta a fost ajutat de un conațional să obțină permisul, contra sumei de 500 de euro.

În al treilea caz, semnalat la PTF Leușeni, polițiștii de frontieră au deconspirat tertipul unui șofer, care personal și-a printat o asigurare auto internațională „Cartea Verde”.


Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră vor cerceta cazurile sub aspectul săvîrșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽