X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Dosarul de corupție la AIPA: Patru învinuiți, plasați în arest preventiv

3 feb. 13:12   Societate
1386 0

Patru învinuiți în dosarul de corupție la AIPA au fost plasați în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți.

După acțiunile de urmărire penală efectuate anterior, joi, 2 februarie, au avut loc noi percheziții la nordul țării. Este vorba despre 12 acțiuni de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură.

Ofițerii au descins la domiciliile şi sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii la Bălţi, Drochia, Rîşcani, Făleşti şi Glodeni. Au fost ridicate ordine de plată, facturi fiscale, certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare, telefoane mobile și alte presupuse probe.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 de cauze, pornite pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți, fiind suspectați de ilegalități referitoare la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?