COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosarul Centrului de Medicină Legală: Procurorii cer arestarea a șase medici

Dosarul Centrului de Medicină Legală: Procurorii cer arestarea a șase medici

Procurorii anticorupție au depus demersuri pentru aplicarea mandatelor de arestare preventivă pe numele a șase medici legiști din dosarul „corupției cu cadavre”.

Pe parcursul zilei de joi, 21 noiembrie, solicitarea va fi examinată la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

Amintim că, pe acest dosar, în total sînt 11 suspecți. 10 medici legiști, angajați ai Instituției Medicale Sanitare Publice „Centrul de Medicină Legală”, au fost reținuți, cu ajutorul ofițerilor CNA, pe data de 18 noiembrie. Patru din ei colaborează cu ancheta şi sînt cercetaţi în stare de libertate.


Ei sînt învinuiți că s-au folosit de situația de serviciu și au organizat o schemă prin intermediul căreia cîștigau bani negri pentru serviciile de expertiză judiciară.

Potrivit materialelor cauzei, banii erau pretinşi pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții, iar aceste plăţi variau între 900 şi 10.000 lei şi nu erau contabilizate în casieria instituției.

Două zilei mai tîrziu, a fost reținut cel de-al 11-lea suspect, mai exact - directorul Centrului de Medicină Legală, Valeri Savciuc.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecții riscă pînă la 15 ani de închisoare cu amendă de pînă la 500.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe o perioadă de pînă la 15 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load