TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului (FOTO)

Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului (FOTO)

Dodon a participat la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului la Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim, transmite Noi.md.

Din numele poporului Republicii Moldova și al său personal, împreună cu 50 de colegi din străinătate, el a depus o coroană de flori în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați de către naziști și aliații acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Igor Dodon a menționat că tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei.


În opinia sa, holocaustul este o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanța păstrării păcii și armoniei. ”Așa ceva nu trebuie să se repete!”, a subliniat președintele Moldovei.

De asemenea, șeful statului a amintit că la data de 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să declare ziua de 27 ianuarie - Zi a comemorării victimelor Holocaustului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load