AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Director Termoelectrica: Nu există riscul ca oamenii să rămînă fără agent termic

19 noi. 2021,, 08:31   Societate
1837 1

Locuitorii municipiului Chișinău nu vor rămîne fără agent termic chiar dacă prețul unei gigacalorii se va majora, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, a declarat în ședința Consiliului Municipal că în pofida creșterilor de preț pentru o gigacalorie livrată, „nu există riscul ca locuitorii Chișinăului să rămînă fără agent termic”.

Potrivit lui Eni, o gigacalorie ar trebui să ajungă la prețul de 1.770 de lei, din care autoritățile ar compensa 450 de lei.

“În urma majorării prețului unui metru cub de gaz metan, am solicitat ANRE majorarea prețului unei gigacalorii, urmează ca ei să se expună. Conform calculelor noastre, o gigacalorie ar trebui să crească cu circa 650 de lei. Compensarea de către guvern a sumei de 450 de lei va face ca această creștere de preț să nu fie atît de drastică”, a specificat sursa citată.

Parlamentul a adoptat, în primă lectură, proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazului natural și al energiei termice.


Potrivit documentului, consumatorii casnici vor beneficia de compensarea diferenței cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, urmare a majorării tarifelor pentru aceste utilități.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав