COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Digurile de protecție împotriva inundațiilor vor fi consolidate

Digurile de protecție împotriva inundațiilor vor fi consolidate

Guvernul Republicii Moldova va aloca resurse financiare pentru consolidarea digurilor de protecție împotriva inundațiilor.

Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința săptămînală cu premierul și speakerul Legislativului, că a solicitat prim-ministrului Ion Chicu să se realizeze o evaluare a digurilor de protecție împotriva inundațiilor și să fie alocate resurse financiare pentru consolidarea acestora, transmite moldpres.md.

"Evaluarea terenurilor inundate de rîurile Prut și Nistru, peste 600 de hectare au inundat fiecare, mă face să afirm că în ultimii 12 ani nu au fost făcute lucrări de restabilire a digurilor de protecție contra inundațiilor. Am solicitat efectuarea unei evaluări și alocarea resurselor financiare pentru consolidarea lor", a spus Igor Dodon.


În același timp, șeful statului a afirmat că riscul de inundații se menține ridicat în raionul Ștefan Vodă și în lunca Prutului, în raionul Cahul. În amonte, cotele apelor acestor rîuri a scăzut, riscul de inundații fiind extrem de scăzut.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load