COVID-19 în MOLDOVA

Deținătorii de patentă pot să ridice ajutorul de şomaj

Deținătorii de patentă pot să ridice ajutorul de şomaj

Veste bună pentru deținătorii de patentă. Aceștia pot să-şi ridice ajutorul de şomaj stabilit în perioada stării de urgenţă.

Într-un comunicat remis presei, CNAS menționează că persoanele care, pînă la momentul actual, nu au primit banii prin intermediul oficiilor poştale, pot să-i ridice pînă la 30 iulie, transmite Știri.md.

"Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă deținătorii de patentă, cărora li s-a stabilit ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă şi care pînă la momentul actual nu au primit banii prin intermediul oficiilor poştale, să-i ridice pînă la 30 iulie, curent. Sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul corespunzător CNAS şi nu vor mai fi direcţionate către deținătorii de patentă", se arată în comunicat.


Totodată, instituția menționează că ajutorul de şomaj unic se plăteşte de către Casa Naţională de Asigurări Sociale, conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova.

În cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de şomaj unic se transferă la oficiul poştal.

Potrivit Direcţiei generale finanţe, CNAS a transferat 6,3 mln. lei pentru 3.867 beneficiari de această prestaţie.

Sursa de finanţare a ajutorului de şomaj este bugetul de stat.

Totodată, Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat 8,2 mln. lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5.005 şomeri asiguraţi, care la fel îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load