Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Japonia va oferi un ajutor material pentru reconstrucția Ucrainei

12 feb. 07:15   Externe
1485 0

Japonia va anunța un ajutor de 15,8 miliarde de yeni (106 milioane de dolari) destinat Ucrainei, la o conferință care va avea loc la Tokyo, pe 19 februarie, a informat duminică publicația Kyodo News, citînd surse neidentificate, transmite News.ro.

Finanțarea va fi folosită pentru reconstrucție în șapte zone, inclusiv în agricultură și eliminarea molozului, a spus Kyodo.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida și prim-ministrul ucrainean Denis Șmihal urmează să participe la conferință, alături de reprezentanți ai guvernului și ai industriei din ambele țări, a informat sîmbătă postul național de televiziune NHK.

Secretariatul Cabinetului japonez nu a fost disponibil pentru comentarii în afara orelor normale de lucru.

În decembrie, Japonia a anunțat, după ce și-a revizuit liniile directoare privind exportul de arme, că se va pregăti să livreze rachete de apărare aeriană Patriot către Statele Unite.


Japonia încă nu poate trimite arme către țările aflate în război, dar astfel de transporturi către SUA ar putea fi, indirect, în beneficiul Ucrainei, prin creșterea capacității Washingtonului de a oferi ajutor militar Kievului.

5
0
0
2
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?