COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Deputații au aprobat rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului și privatizarea Air-Moldova

Deputații au aprobat rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului și privatizarea Air-Moldova

Astăzi, în ședința Comisiei de anchetă N.51 cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate cu votul majorității deputaților Rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și privatizarea Î.S. Air-Moldova, a anunțat președintele Comisiei, Igor Munteanu.

Igor Munteanu a declarat că ambele rapoarte vor fi prezentate săptămîna aceasta în ședința plenară a Parlamentului RM. Comisia va susține extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp (120 zile) și includerea unor alte cazuri de rezonanță în materie de evaluare a legalității privatizărilor și concesionărilor.


„Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că la data de 17 septembrie au fost prezentate cele două rapoarte preliminare privind legalitatea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și legalitatea privatizării Companiei „Air Moldova”. Tot atunci, Președintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu, a declarat că un raport definitiv privind aceste două cazuri va fi prezentat în cel mult zece zile în Parlament.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load