COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Declarație: Cazul Ceaus este o oglindă a politicii regionale

2 aug. 16:45   Societate
1536 1

Cazul judecătorului ucrainean fugar Nicolai Ceaus, care a fost răpit apoi de pe teritoriul Republicii Moldova, reflectă ca într-o picătură de apă tulbure, toate caracteristicile mlaștinii politice în fostele republici zovietice: lupta materialelor compromițătoare, răpirea participanților la actele de corupție, lupta dintre grupărilor politice, în care se manifestă în toată splendoarea sa "moralitatea" liberal-democrată. Cu alte cuvinte, toate metodele și mijloacele sînt bune atunci cînd vine vorba de preluarea și păstrarea puterii. În acest caz, este vorba despre lupta a cel puțin două grupuri politice: Zelensky și Poroșenko.

Această opinie a fost exprimată de către profesorul și diplomatul Victor Borșevici, comentînd pentru eNews agitația în jurul judecătorului ucrainean fugar, Nicolai Ceaus, transmite Noi.md.

Potrivit lui, după ce a primit binecuvîntarea, Zelensky a intrat în ofensivă: l-a coborât pe indestructibilul Avakov, a subordonat SBU și alte departamente, cu alte cuvinte, a început să ia în mîini pîrghiile adevăratei puteri.

"Firește, băieții de la SBU, pentru a sta în scaunele lor șubrezite în perioada noului guvern, au decis să dea dovadă de zel. În acest caz, " săracul" Ceaus a căzut sub mîna fierbinte a oficialilor zeloși nu numai din SBU, ci și de la Ministerul de Externe al țării vecine. Băieții au dat dovadă de o operativitate lăudabilă și l-au dus pe acest Ceaus acolo unde trebuia. Dar, din moment ce cazul a început să capete o rezonanță nedorită în mass-media, ei au decis să recurgă la un truc vechi. Aceasta consta în faptul că judecătorul corupt a apărut în mod miraculos doar în lenjerie intimă într-unul din satele din regiunea Vinnița. Firește, sătenii plini de compasiune l-au hrănit pe bietul om și au anunțat despre apariția miraculoasă unde trebuie. Băieții viteji din SBU s-au grăbit să apară imediat și să ia cetățeanul Ucrainei sub protecție sigură", a spus Victor Borșevici.

"Ce rezultă din aceasta conform planului organizatorilor? În primul rînd, nu poate fi vorba despre nicio confruntare politică, deoarece Ucraina urmărește cu încredere calea democrației și a progresului. În al doilea rînd, nu poate fi vorba despre acțiuni comune ale SBU și Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei și, prin urmare, a ambasadei acestei țări în Moldova. În al treilea rînd, toate acestea sunt insinuări murdare ale "moscalilor" care s-au înrădăcinat în republica noastră. Și vor să semene dușmănie între președinții țărilor noastre. Slavă celui care crede!", a spus profesorul și diplomatul.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X