COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Declarație: Calea ferată a servit drept „vacă de muls” pentru mai multe guvernări

14 iun. 12:49   Societate
2240 0

Platforma DA a organizat în fața Guvernului un protest împotriva fărădelegilor de la ÎS Calea Ferată, supra numindu-l „Salvăm Calea Ferată!”

Deputatul, Alexandr Slusari a spus în contextul abordării acestui subiect social-economic, că 25% din toate mărfurile care se importă/exportă în RM se transportă prin Calea Ferată, care este o întreprindere care deține mii de metri pătrați de construcții, terenuri, mii de angajați etc. Salariul mediu este 4300 lei, dar angajații nu-l primesc de 5-6 luni, deși continua să lucreze.

„Calea ferată a servit drept „vacă de muls” pentru mai multe guvernări criminale, iar în perioada Plahotniuc schemele ilegale au fost aduse la perfecțiune. Dar, deși am făcut zeci de demersuri și a activat o comisie specială de anchetă, din 23 de dosare penale deschise de CNA, 20 deja au fost clasate. Acum s-au pornit niște percheziții, dar nicio persoană nu a fost reținută, pentru că justiția rămîne capturată. Ne aflăm la Guvern pentru că este vorba de o întreprindere de stat, o întreprindere strategică pentru care guvernul ar trebui să aibă un interes sporit, dar ea a fost transmisă în gestiunea APP, care este absolut dezinteresată în a soluționa criza”- a spus Slusari.

Andrei Năstase a spus că a discutat ieri la Ungheni cu angajații Căii Ferate de acolo și situația este dezastruoasă – oamenii nu au bani de pîine!

Potrivit lui Ion Terguță nu s-a investit în calea ferată timp de 30 de ani pentru că „cineva vrea să pună mîna pe această întreprindere, precum a privatizat/concesionat prin scheme frauduloase o mulțime de întreprinderi de acest gen”.


După protestul de la Guvern, participanții au mers în marș spre sediul administrației ÎS Calea Ferată din strada Vlaicu Pîrcălab, unde au scandat „Nu falimentului Căii Ferate!”, „Calea Ferată – Calea furată!”, „Jos mîinile de pe Calea Ferată!” Protestatarii au înmînat declarația Platformei DA privind situația de la ÎS Calea Ferată noii conduceri a întreprinderii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X