De ce tratamentul împotriva cancerului este cel mai costisitor

De ce tratamentul împotriva cancerului este cel mai costisitor

Tratamentul împotriva cancerului a fost şi continuă să fie unul dintre cele mai costisitoare.

Întrebată, în cadrul unui interviu de la TVC 21, de ce se întîmplă acest lucru, directorul Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, spune că producerea medicamentelor pentru cancer implică nişte tehnologii extraordinar de complicate, iată de ce pentru un asemenea tratament sîntem nevoiţi să achităm bani grei.

"Dacă la celelalte maladii, producătorul care face medicamente, are în stoc diferite categorii de medicamente şi în orice moment poţi comanda, pentru cancer, medicamentele se produc din momentul în vare faci comanda. Din punct de vedere tehnologic, ele sînt foarte complicate. O bună parte din ele se bazează pe anticorpii care sînt preluaţi de la ţesuturile morfologice oncologice", explică Larisa Catrinici.

"Fiecare tip de cancer, care pare a fi identic la exterior, are altă categorie de tratament, are medicamentul corespunzător. Din 2016, de cînd avem acest tratament ţintit, el ne dă rezultate foarte bune, avem succes în tratament. Nicio ţară nu-şi poate permite de a asigura complet costurile pentru medicamente", a adăugat directorul Institutului Oncologic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load