TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Curtea de Apel a suspendat decizia CSM-ului prin care i-a fost ridicată imunitatea de judecător lui Sternioală

Curtea de Apel Chișinău a pronunțat o încheiere prin care se suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de pe 4 noiembrie 2019, prin care judecătorului de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală i-a fost ridicată imunitatea de magistrat, decizie care a dus la reținerea acestuia.

Încheierea a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău: Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Oleg Sternioală a atacat în judecată decizia CSM-ului la o zi de la emiterea acesteia, argumentând faptul că membrii CSM s-au convocat ilegal în acea ședință, întrucît la Adunarea Generală a Judecătorilor de pe 27 septembrie, actualii membri ai CSM au fost revocați din funcții.

Oleg Sternioală a fost reținut de procurori pe 4 noiembrie 2019, în ziua în care i-a fost ridicată imunitatea de judecător. Acesta este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Peste trei zile, procurorii au cerut instanței plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, însă demersul a fost respins.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load