X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Cum să scapi de răceală? Iată cîteva alimente care îți vin în ajutor

11 ian. 2023,, 04:30   Societate
2522 0

Fie că e sezonul rece sau cald, niciodată nu sîntem feriți de răceală.

Un simplu curent în timpul verii sau un timp mai răcoros și ploios în celelalte anotimpuri ne dă peste cap metabolismul slab. Pentru a trata cît mai eficient răceală se recomandă o alimentație cît mai sănătoasă, cu un conținut important de vitamina C și antioxidanți.

Vă prezentăm cîteva alimente care datorită calităților nutritive vă vor scăpa de nesuferita răceală într-un mod ieftin și natural:

  1. Ghimbirul. Deține proprietăți antivirale și antiinflamatorii care ajută la digestie și întărește semnificativ sistemul imunitar. Se recomandă utilizarea acestuia alături de ceaiul de lămîie cu miere sau în supe de pui.
  2. Ardeiul iute. Prezența unei substanțe naturale numită capsaicina permite fluidizarea mucusului și implicit desfundarea nasului. NB! Dacă vă confruntați cu iritații în gît, nu se recomandă consumul ardeiului roșu!
  3. Usturoiul. Benefic pentru desfundarea nasului. Anticorpii vor lupta cu virusul instalat în corp pînă cînd acesta va dispărea.
  4. Pătrunjelul. Este una din plantele care deține cea mai mare cantitate de vitamina C în compoziția sa. Plus la asta se adaugă alte vitamine și minerale pe care nu le poți ignora.
  5. Sfecla roșie. Este bogată în antioxidanți și vitamine. Ea poate fi consumată în diverse salate sau borșuri, dar și sub forma unui suc pe care trebuie să-l consumați fără a-l păstra în frigider.
  6. Afinele. Previn apariția răcelilor și gripelor și micșorează perioadă de răceală. Antioxidanții luptă eficient împotriva răcelii, iată de ce trebuie să recurgi neapărat la ele.
  7. Citricele. Conțin din abundență vitamina C, sporește capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu răceala. Portocala și lămîia sînt cele mai populare citrice pe care le găsim în orice sezon. Se pate consuma ca atare, dar și sub formă de suc.
  8. Mierea. Conținutul mare de minerale, vitamine, proteine și carbohidrați ameliorează vizibil simptomele răcelii și duce la tratarea mult mai rapidă a acesteia.
3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?