Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 952

Cum ar trebui să fie o adevărată operă de artă?

9 apr. 15:00   Societate
1976

O adevărată operă de artă nu trebuie să fie deloc o șaradă, iar privitorul nu ar trebui să-și frămînte mințile gîndindu-se ce a avut în vedere regizorul.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare celebrul regizor, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de Film Nika, Andrei Koncealovski, relatează Noi.md .

El a menționat că, dacă regizorul a vrut să spună ceva, dar spectatorul nu a înțeles, acest lucru, autorului îi este foarte convenabil să ia poziția unui geniu nerecunoscut. Adică, publicul nu a crescut pînă la mine. Cînd vor crește, atunci vor înțelege.

"Am crezut întotdeauna că ceea ce spune regizorul ar trebui să fie accesibil, deși deloc vulgarizat sau mestecat. Semnificația lucrurilor nu ar trebui să stea la suprafață, dar totuși adîncimea lui ar trebui să lumineze. Pentru a înțelege dacă apa este adîncă, trebuie să simțiți fundul. Și dacă este întuneric total, putem doar ghici – poate este adînc, poate nu este adînc, sau e o sută de metri, sau e adînc pînă în genunchi. La marii scriitori – Shakespeare, Kurosawa - simți întotdeauna fundul, trebuie doar să-ți încordezi vederea", a subliniat Andrei Koncealovski.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав