TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CSP va alege mîine un alt procuror general interimar

CSP va alege mîine un alt procuror general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor se va convoca mîine, la ora 10:00, în ședință pentru a desemna o persoană care să ocupe funcția de procuror general interimar. Candidatul ales va fi propus șefului statului Igor Dodon pentru numirea în funcție prin decret prezidențial.


Membrul CSP, Dumitru Pulbere a precizat pentru TV8.md că instituția a anunțat un concurs imediat ce noile prevederi legale privind numirea procurorului general interimar au intrat în vigoare, fiind publicate acum două zile în Monitorul Oficial.


Pînă ieri seară, trei persoane și-au depus dosarele la concurs, susține Dumitru Pulbere, refuzînd să dea nume. Acesta precizează că unul dintre candidați s-a răzgîndit între timp și și-a retras dosarul.


Printre cei care se gîndesc să participe la concurs este și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.


„Eu mă gîndesc. Încă nu am depus actele. Trebuie să calculez foarte bine, pentru că interimatul acestei funcții îmi stopează accensiunea în cariera ulterioară. După exercitarea interimatului nu poți participa la vreun concurs. La funcția de procuror general din start am spus că nu o să particip, pentru că i-am adus critici fostului procuror general și poate fi interpretat ca un mic conflict de interese. Dar eu vorbesc de alte concursuri care pot fi declanșate”, a declarat Viorel Morari pentru TV8.md.


Întrebat cît timp va mai cîntări totul, Morari a precizat: „Termenul limită de depunere a dosarelor la concursul CSP este pînă mîine la orele 09:00, dare eu dacă o sa mă decid o sa depun dosarul astăzi, pînă la orele 17:00”.


Potrivit anunțului făcut de CSP, candidații la concurs trebuie să anexeze la cererea de participare un CV și declarația pe propria răspundere că în ultimii trei ani pînă la anunțarea concursului nu a fost membru și/sau nu a desfășurat activități cu caracter politic în cadrul unui partid politic sau al unei organizații social-politice, precum și că, anterior, nu i-a fost constatată vinovăția pentru săvîrșirea unei infracțiuni.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load