X 

COVID-19. În situațiile de criză se evidențiază liderii și oamenii buni (FOTO)

14 iul. 2020,, 08:45   Societate
3051 0

În situația de criză de luptă împotriva COVID-19, au apărut mulți lideri și oameni buni care, lăsînd activitatea lor principal la o parte, au ajutat mereu medicii, le-au dus produse și mijloace de protecție. Printre aceștia au fost: fondatorul și directorul organizației MAD-Aid, Victoria Danford, jurista, activista civică, membrul Comitetului ONU Împotriva Torturii, Ana Racu, și antreprenorul Anatol Untură.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de pe rețeaua socială prezentatoare TV, Elena Levițcaia-Pahomov, comentînd un comunicat al Ministerului Sănătății din Republica Moldova despre exemplul demn de urmat al Victoriei Danford, moldoveanca, care locuiește de 14 ani din Marea Britanie și care în perioada pandemiei a hotărît să susțină medici aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19 și, împreună cu alți doi cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în străinătate, a lansat campania "Împreună pentru voi", transmite Noi.md.

Scopul acestei campanii a fost de a oferi ajutor personalului medical din spitale cu alimente și obiecte de primă necesitate. În cadrul acestei acțiuni au fost adunate 5 milioane de lei, precum și acordat ajutor multor lucrători medicali și spitale din Moldova.

"Alături de Victoria au fost și alte cîteva persoane - Ana Racu și Anatol Untură. În timpul carantinei, aceștia au adunat, în cadrul acțiunii lansate, 5 milioane de lei în ajutorul medicilor.

"În comunicat se că aceștia au lăsat munca de bază la o parte și zi și noapte au cumpărat, au încărcat, au livrat produse pentru medici, mijloace de protecție. Dar ar fi putut sta în case calde și foarte confortabile. Astfel în situații de criză, apar liderii. Și oameni buni", a subliniat Elena Levițcaia-Pahomova.


Inițiatorii au ținut legătura cu șefii spitalelor și reprezentanții Ministerului Sănătății pentru a determina nevoile medicilor. Ei au cumpărat cafea, ceai, biscuiți, apă, mîncare, măști, mănuși, dezinfectanți, săpun și toate cele necesare, distribuindu-le ulterior în toate centrele de urgență și în spitalele strategice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?