Constantin Starîș pregătește un nou proiect televizat despre Pușkin

Constantin Starîș pregătește un nou proiect televizat despre Pușkin

Cunoscutul jurnalist moldovean Constantin Starîș pregătește un nou proiect de televiziune dedicat lui Alexandr Pușkin, cu ocazia celei de-a 220-a aniversări a acestui remarcabil poet și scriitor rus.


Despre noile sale planuri de creație Constantin Starîș a vorbit la emisiunea „Conversație de seară” („Вечерний разговор”), difuzată de canalul TVC21”, transmite Noi.md.


„Anul viitor se vor împlini 220 de ani de la nașterea lui Alexandr Sergheievici Pușkin. Și pentru că au trecut 5 ani de la ultimul nostru proiect, care s-a dovedit a fi interesant în abordarea sa, am început să mă gîndesc că poate ar fi bine să mai cîntăm cîntece pe versuri de Alexandr Pușkin și să povestim mai multe istorii din viața lui”, a menționat Constantin Starîș.


Trebuie remarcat faptul că filmul muzical „Pușkin. 215“, cu transpunerea creației clasicului literaturii ruse pe muzică contemporană, a devenit laureat al prestigiosul concurs internațional „Co-Creație“, inițiat de Fondul „Lumea rusă“. La concurs au participat 2 mii de lucrări din 46 de țări.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load