COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Comuna Budeşti ar putea fi un punct atractiv pe harta turistică a R. Moldova

16 noi. 2021,, 12:00   Societate
1623 0

Comuna Budeşti ar putea fi un punct atractiv pe harta turistică a Republicii Moldova. Cel puţin asta îşi doreşte primarul localităţii, Nina Costiuc, care a candidat independent la funcția de edil.

În acest scop, în perioada 2020 - 2021, a fost creat un traseu turistic al localităţii, "În vacanţă la Budeşti". Proiectul a fost realizat de Asociaţia Obştească "Budeşti - Casa Părintească" cu suportul financiar de 60 de mii de dolari acordat de PNUD Moldova. Alți 400 de mii de lei au fost alocaţi din bugetul local, iar aproximativ un milion de lei au fost investiţi de patru agenţi economici din localitate, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

La Budeşti poţi descoperi Muzeul Satului, să faci hipism sau poţi afla cum se produce berea. Despre toate acestea, dar şi alte obiective turistice locale găseşti detalii la Centrul Informaţional Turistic din sat, iar spre destinaţiile atractive vei fi ghidat de indicatoarele turistice şi panourile cu harta turistică a localităţii.

"Am aplicat şi sîntem beneficiarii programului "Comunitatea mea", care este finanţat de USAID şi implementat de IREX. S-au construit trotuare pe porţiunile drumului central şi străzii Bălţata. Au fost construite căi de acces şi au fost instalate pavilioane şi construite staţii de aşteptare auto, cinci staţii de aşteptare, a declarat Nina Costiuc, Primarul Comunei Budești.

Pentru ca localitatea Budeşti să fie atrăgătoare pentru turişti, au contribuit şi agenţii economici din sat, dezvoltînd diverse zone de agrement. În ultimul an, în localitate a fost construită o pensiune turistică, un teren sportiv, iar clubul de hipism a deschis o secţie de hipoterapie.

"S-au deschis noi locuri de muncă şi acesta este un obiectiv spre care tindem noi toţi, ca oamenii să poată să-şi găsească un job la ei acasă", a declarat Nina Costiuc, Primarul Comunei Budești.

Pentru a face localitatea cît mai atractivă din punct de vedere turistic, consilierii, din partea formațiunilor PSRM, Partidului ȘOR, PAS, PPDA, PL, PDM, au votat alocare a 400 de mii de lei. Astfel, locuitorii din Budești sînt mulțumiți că va fi dezvoltată și infrastructura.

"Oamenii o să vină, o să vadă, o să facă cunoştinţă cu localitatea, e ceva interesant. Şi s-a făcut, şi mai este de făcut, dar cu timpul".

"Majoritatea oamenilor merg pe marginea drumului şi o maşină te mai loveşte, dar aşa că a făcut trotuarele e bine".

"sîntem foarte mulţumiţi pentru trotuare. Mulţumim primăriţei noastre că ne-a făcut aşa drum bun şi în partea din deal, şi aici. Copiii se duc repede la şcoală, nu cu frică. Stăteau prin glod şi mergeau. sîntem foarte mulţumiţi".

La Budeşti s-a desfăşurat evenimentul Ziua ușilor deschise – “În vacanță la Budești”, organizat de IDIS Viitorul, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale. Astfel, reprezentanții autorității locale au împărtăşit experienţa lor de succes în domeniul promovării tradițiilor locale autentice celor aproximativ 40 de primari din diferite localităţi din ţară, prezenţi la eveniment.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X