COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință. Ce urmează să examineze

Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință. Ce urmează să examineze

Comisia Electorală Centrală urmează să examineze astăzi contestația depusă de Ruslan Codreanu la decizia Consiliului Electoral de Circumscripție privind neînregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de primar al Capitalei.

În hotărîrea sa din 26 septembrie, organul electoral își motivează refuzul prin faptul că aproape două mii de semnături din cele 10 454 prezentate de Ruslan Codreanu nu ar fi fost valabile, în timp ce minimul necesar este de zece mii.

Tot astăzi, CEC va examina contestații similare depuse de Partidul Patrioții Moldovei și activistul Oleg Brega în legătură cu refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție de a-i înregistra în calitate de concurenți electorali.


Membrii autorității electorale permanente vor mai examina astăzi și contestația depusă de candidatul Partidului Democrat la funcția de primar de Chișinău, Vladimir Cebotari împotriva Blocului ACUM și a candidatului său Andrei Năstase, pentru că s-au lansat în campania electorală la 21 septembrie, înainte de înregistrarea oficială în cursă care a avut loc trei zile mai tîrziu. O cerere similară, împotriva lui Andrei Năstase, a fost depusă și de formațiunea Uniunea Salvați Basarabia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load