COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CNAS va recepţiona cereri pentru reexaminarea pensiei şi sîmbătă

CNAS va recepţiona cereri pentru reexaminarea pensiei şi sîmbătă

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează, că sîmbătă, 18 iulie, subdiviziunile teritoriale vor primi cereri pentru reexaminarea pensiilor.

Pot depune cereri persoanele care şi-au stabilit pensia după 1 ianuarie 1999, dar care au continuat să activeze, realizînd un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani.

La momentul actual casele teritoriale de asigurări sociale au recepţionat 12540 de cereri din 13 575 estimate. Cele mai multe solicitari au fost primite de specialiştii CTAS-rilor din mun. Chişinău şi Balţi. Cererile acumulate de la beneficiari se prelucrează şi se aprobă deciziile pentru plată.


Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea salariului din care au fost achitate contribuţii de asigurări sociale.

Cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea de reexaminare a pensiei pentru limită de vîrstă pînă la sfîrşitului lui iulie, îşi pot realiza acest drept şi în lunile următoare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începînd cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale conform vizei de domiciliu.

Reamintim că, în ziua de 18 iulie, între orele 7.00-16.00, vor activa nu doar specialistii caselor teritoriale de asigurări sociale, dar şi angajaţii Centrului de Apel, care vă vor răspunde la orice întrebare ce ţine de stabilirea prestaţiilor sociale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load