X 
Cazul Șor stiri: 594

CNA a trimis pe numele Parlamentului o notă de dezacord pe marginea Raportului de evaluare

18 noi. 2021,, 15:07   Societate
2658 0

Centrul Național Anticorupție a luat act de Raportul de evaluare a activității CNA, pentru perioada anilor 2016 – 2020 și pe parcursul a 9 luni din anul 2021, plasat pe site-ul Parlamentului și îl califică drept unul imprecis, superficial și lipsit de obiectivitate.

Analizînd conținutul documentului, CNA a constatat că informația, prezentată de instituție în cadrul audierilor parlamentare, atît în formă scrisă cît și verbală, a fost analizată greșit, au fost interpretate defectuos datele și cifrele, oferite Comisiei și au fost date calificative eronate unor procese instituționale.

Pe întreaga perioadă de control parlamentar, Centrul și-a manifestat deschiderea, a furnizat toată informația solicitată (peste 1000 de file) și a pus la dispoziția membrilor comisiilor datele suplimentare cerute, în termenii indicați și în volumul solicitat. Afirmațiile precum că CNA ar fi sabotat procesul de evaluare și ar fi furnizat intenționat informații lacunare sau divergente nu corespund realității.

Pentru a evita inducerea în eroare a opiniei publice și pentru a corecta greșelile de conținut ale acestui Raport, Centrul Național Anticorupție a remis astăzi pe numele Parlamentului o notă de dezacord pe marginea Raportului de evaluare, în care a făcut precizările necesare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?