COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd ar putea fi instituită stare de urgență în sănătate publică

Cînd ar putea fi instituită stare de urgență în sănătate publică

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a venit cu un demers către președintele Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care este premierul Ion Chicu, să examineze necesitatea instituirii stării de urgență în sănătate publică.

Declarația a fost făcută de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite IPN.

Decizia s-a luat pe platforma Punctului Focal Național. Este nevoie de a institui starea de urgență în sănătate publică, avînd în vedere situația epidemiologică și necesitatea menținerii măsurilor pentru prevenirea răspîndirii infecției, a precizat ministra.


Viorica Dumbrăveanu spune că respectiva stare de urgență condiționează în continuare măsuri de prevenire și de control al COVID-19. Nu va fi o relaxare, ci o adaptare a restricțiilor.

Ministra sănătății a venit cu îndemnul către populație să respecte în continuare restricțiile, să nu formeze aglomerări și să poarte echipamente de protecție individuală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load