COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceremonia de dare în exploatare a gazoductului Iași-Chișinău, amînată

Ceremonia oficială de dare în exploatare a gazoductului Iași-Chișinău nu a avut loc ieri, așa cum a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, într-o ședință anterioară a Guvernului. Premierul a anunțat atunci că evenimentul urma să aibă loc pe 27 august, de Ziua Independenței.

Contactat de tv8.md, consilierul premierului pe comunicare, Boris Harea, a menționat că festivitatea urmează să aibă loc după pandemia de COVID-19.

„Prim-ministrul a decis să amîne desfășurarea evenimentului festiv până la finalizarea definitivă a pandemiei. Pe de altă parte, obiectivul energetic este dat tehnic în exploatare și, în caz de necesitate/urgență, poate fi utilizat. Totodată, din raționamente exclusiv economice, în următoarele perioade este puțin probabilă utilizarea acestui gazoduct pentru scopurile inițial declarate”, a comunicat Boris Harea.

La ședința din 12 august, Ion Chicu a anunțat că la eveniment a fost invitat și prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Anterior, premierul român Ludovic Orban a anunțat că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata pentru exploatare. Potrivit oficialului, astfel România va putea furniza gaz natural în Republica Moldova. Lungimea totală a conductei este de 120 km, iar în proiect au fost incluse trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni). Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load