Preşedintele stiri: 3607

Cei mai buni actori și regizori, premiați în cadrul Galei Premiilor UNITEM

21 dec. 2021,, 14:53   Societate
2542 1

Cei mai buni actori, regizori și scenariști din R.Moldova au fost premiați în cadrul Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova, ajunsă la a XX-a ediție.

„Chiar dacă trăim timpuri excepționale, pentru oamenii de teatru lupta pentru frumos nu se supune excepțiilor. Suntem nespus de bucuroși că oamenii de teatru sunt de o solidaritate exemplară și că acest eveniment ne aduce la rampă de fiecare an succese notorii a oamenilor de teatru consacrați", a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul evenimentului.

Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic a fost adjudecat de spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, regia Slava Sambriş, Teatrul Republican „Luceafărul”, dar și de spectacolul „Мещане” de Maxim Gorki, regia Slava Sambriş, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”.

Doua spectacole au câștigat „Premiul special al juriului”: Spectacolul „Casa” după Maxim Gorkiy, regia Dumitru Acriș (Moscova, Rusia), Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale” și Spectacolul „Destin” de Vladimir Beșleagă, regia Dana Strungaru, Teatrul „A. Mateevici”.

Lista celorlalte premii acordate:


- Premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală: Slava Sambriș, pentru regia la spectacolul „Мещане” de Maxim Gorki, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, Teatrul Republican „Luceafărul”.

- Premiul pentru cel mai bun rol feminin a fost câștigat de către Elena Oleinic, pentru rolul Ana Andreevna, spectacolul „Revizorul” de Nikolai Gogol, regia artistică și scenografia Alexandru Grecu, Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”.

- Premiul pentru cel mai bun rol masculin: Victor Triboi, pentru rolul Lisandru, spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, regia Slava Sambriş, Teatrul Republican „Luceafărul” și Petru Hadârcă, pentru rolul Froggy, spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, regia Alexandru Cozub, Teatrul Național „M. Eminescu”.

- Premiul pentru cel mai bun spectacol în teatrul de păpuşi: spectacolul „Puișorul de aur” de Vladimir Orlov, regia Svetlana Radu, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”.

- Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin l-a câștigat Ruslana Goncearova, pentru rolul Krivțova Elena Nicolaevna, spectacolul „Мещане” de Maxim Gorki, regia Slava Sambriş, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și Iraida Bobescu, pentru rolul Eleonora, spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, regia Slava Sambriş, Teatrul Republican „Luceafărul”.

- Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin: Petru Peicev, pentru rolul Percihin, spectacolul „Мещане” de Maxim Gorki, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și Ion Jitari, pentru rolul Aristid, spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi,regia Slava Sambriş, Teatrul Republican „Luceafărul”.

- Premiul pentru cea mai bună scenografie l-a obținut Adrian Suruceanu, spectacolul „Tata” de Dumitru Matcovschi, regia Slava Sambriş, Teatrul Republican „Luceafărul”, spectacolul „Мещане” de Maxim Gorki, regia Slava SAMBRIȘ, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și spectacolul “ISTORIA COMUNISMULUI povestită pentru bolnavii mintal“ de Matei Vişniec, regia Cristian Hadji Culea, Teatrul Național „M. Eminescu”

-

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий