AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Ceban, despre facturile la gaze: M-au speriat

14 ian. 08:30   Societate
3279

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, susține că „l-au speriat” facturile la gaze.

Acesta a menționat în cadrul emisiunii Cutia Neagră că pentru luna decembrie a primit factura de peste 5.000 de lei, iar comparativ cu luna noiembrie, „evident” că suma este mai mare, transmiteUnimedia.

„Da, evident că m-au speriat. Comparativ cu luna noiembrie ce am plătit, evident că sînt mai mari, din cauza că consumul s-a majorat și a fost mai frig. Pentru luna decembrie, sincer vă spun, chiar 5.230 și ceva de lei a venit”, a spus Ceban.

Întrebat dacă a fost calculat corect consumul, acesta a menționat că: „Da, evident. Eu dau datele contorului fix la ziua cînd se începe citirea datelor”, a declarat acesta.

Republica Moldova în continuare se află într-o situație dificilă, afirmă vicepremierul, Andrei Spînu. „Criza gazelor nu s-a încheiat în noiembrie și nici în decembrie.


Criza gazelor se va încheia atunci cînd prețul gazelor la nivel european va coborî definitiv și va exista o stabilitate a acestuia.

Criza gazelor nu este o criză a R. Moldova, este la nivel european și care afectează țara noastră în mod direct”, a spus Spînu.

Vicepremierul a ieșit în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului.

La rîndul său, compania a menționat că va venit cu o poziție oficială privind o eventuală majorare pe 20 ianuarie.

Săptămîna trecută, Maia Sandu a convocat CSS în legătura cu situația pe piața gazelor naturale.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав