AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Declarație: Țara trece prin vremuri grele, dar scumpirile pot fi oprite

14 ian. 08:45   Societate
2088

R. Moldova este lovită de mai multe crize și scumpiri. Unii cetățeni, în special pensionarii, își fac griji că într-o bună zi se vor trezi și nu-și vor putea cumpăra măcar o pâine.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Dumitru Alaiba, a recunoscut că țara trece prin vremuri grele, dar a declarat că scumpirile pot fi oprite, notează Noi.md cu referire la știri.

”Prețurile scad și cresc în funcție de dinamica economiei, în funcție de cerere și ofertă și de concurență. Da, este posibil să vedem descreștere la prețuri, dar atunci când nu vei avea un vânzător și alți 5 care vor lupta pentru un client. Motivul scumpirilor nu e o întâmplare, explicația e simplă: piețele de la noi sunt controlate de câțiva jucători, monopoale. Chestiile acestea trebuie de distrus și atunci prețurile vor scădea”, a explicat deputatul.

Întrebat când va începe destructurarea monopolurilor, Alaiba a evitat să răspundă. ”Nu vreau să promit și să spun că schemele se vor termina în 2022. Vă pot spune doar că totul depinde de felul în care vom construi această economie.

Economia noastră este construită pe stimulente bolnave. Să vii acum cu un produs nou pe piață este imposibil, te sufoci de birocrație și concurență. Toate chestiile trebuie distruse”, a mai adăugat acesta.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав